menu

Muze

Inspiratiebron en instrument van de kunstenaar. Ontastbaar verbeeld op een schilderij, ongrijpbaar verklankt in muziek, boegbeeld van verlangen.

Plaats jezelf in de huid van de muze en de muze wordt mens. Zweten, zwoegen, vloeken, strijd – inspiratie komt zelden vanzelf. Het contrast tussen de mooie en minder mooie kanten is wat inspireert. Botsen, behagen. Wie inspireert wie? Opposites attract.

Nina Wollny, Philipp Fricke, Yichun Liu en Birgit Gunzl zijn dansers die de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage leverden aan het werk van Anouk van Dijk. Uitmuntende dansers met opmerkelijke karakters. En met hun eigenaardigheden en beperkingen. Mensen met reliëf.

In Muze bevinden de dansers zich in het gezelschap van componist / musicus Marcel Wierckx. In een ongedwongen setting komen de drie dansers tot leven, geven ze zich bloot en meten ze zich met elkaar, met de muziek en met de choreografie. Muze laat drie mensen zien zoals ze zijn, op de top van hun kunnen, krachtig en kwetsbaar in hun schoonheid. Geïnspireerd en inspirerend.

lees meer >

première 21 september 2011

pers

‘De voorstelling is een kleine parel, die vooral laat zien dat eigenheid het geheim van de muze is.‘ Mirjam van der Linden, De Volkskrant, 23 september 2011

‘De dansvoorstelling Muze lijkt een spontane improvisatie, vol bewegingsdrift en overgave, Van Dijk laat haar publiek meevoelen hoe inspirerend dat kan zijn.‘ Francine van der Wiel, NRC Handelsblad, 22 september 2011

‘De eigen innovatieve bewegingsstijl van Van Dijk is een lust om naar te kijken, met name dankzij de verschillende dansers die deze stijl elk op hun eigen karakteristieke manier uitvoeren.‘ Klaske Brenninkmeijer, 8weekly, 30 sepember 2011

credits

concept / choreografie Anouk van Dijk gemaakt voor en met Philipp Fricke | Nina Wollny | Yichun Liu (t/m 17 november) | Birgit Gunzl (vanaf 26 november) compositie / live uitvoering Marcel Wierckx beeld Anouk van Dijk | Floriaan Ganzevoort licht Floriaan Ganzevoort kostuums Jessica Helbach dramaturgie Jerry Remkes assistent Anouk van Dijk Sezen Tonguz productie Heleen Rol techniek Edwin Bakker | Jorrit Boerman decor bouw Merijn Schilte management Jerry Remkes | Loes Wernsen (ass.)

speellijst 2011

speellijst 2012

meer