menu

TRUST

In TRUST verkennen de choreografe Anouk van Dijk en schrijver/regisseur Falk Richter met hun dansers en acteurs de wankele grondvesten van de huidige maatschappij. Wat voor effect heeft de hedendaagse economische en politieke crisis op de band tussen mensen? Waarop kan je nog vertrouwen als het ideaal van onafhankelijkheid en het moderne radicale individualisme voor je ogen uiteen spat?

TRUST is een voorstelling waarin dans en theater sterk verweven zijn. Het publiek krijgt een kijkje in de complexe wereld waarin de moderne mens terecht is gekomen. De voorstelling is een coproductie van de schaubühne berlin met anoukvandijk dc en wordt uitgevoerd door acteurs uit beide ensembles, waaronder ook Anouk van Dijk zelf.

lees meer >

Meer dan tien jaar geleden maakte choreografe Anouk van Dijk samen met de Duitse regisseur en schrijver Falk Richter de voorstelling Nothing Hurts. Deze voorstelling dook in de ontelbare en overweldigende mogelijkheden die de toenmalige samenleving bood. Nothing Hurts werd geselecteerd voor het Berliner Theatertreffen en toerde succesvol door heel Europa.

Van Dijk en Richter zijn elkaar na die tijd altijd in de gaten blijven houden en bleven gefascineerd door elkaars gelaagde manier van werken, elkaars verschillende uitingsvormen en elkaars drang om te reflecteren op de tijdsgeest. In 2009 kwam het eindelijk weer tot een samenwerking. TRUST is hiervan het resultaat.

Premiére: 10 oktober 2009
Duur: Ongeveer 1 uur 45 minuten

pers

‘Een zeldzaam geslaagde combinatie van toneel en dans.‘ Francine van der Wiel, NRC handelsblad, 16 oktober 2009

‘Een briljante samensmelting van beelden, beweging en tekst.‘ E. Spreng, Dradio.de, 11 oktober 2009

‘Een verrukkelijke mix van woord en beweging over de effecten van de economische crisis op het leven en onze relaties.‘ B. Kungel, 3sat, 11 oktober 2009

‘Magistraal theater van de wreedheid.‘ M. Bachtarzi, La Provence, 19 juli 2010

credits

Regie en Choreografie Falk Richter | Anouk van Dijk Tekst Falk Richter Gemaakt voor en met Malte Beckenbach | Peter CseriAngie Lau | Lea Draeger | Jack Gallagher | Vincent Redetzki | Judith Rosmair | Kay Bartholomäus Schulze | Stefan Stern | Nina Wollny Decor Katrin Hoffmann Kostuums Daniela Selig Muziek Malte Beckenbach Dramaturgie Jens Hillje Licht Carsten Sander

speellijst 2009

speellijst 2010

speellijst 2011

speellijst 2012

speellijst 2013

speellijst 2014

meer