menu

falk richter

Meer dan tien jaar geleden maakte Anouk van Dijk samen met de Duitse regisseur en schrijver Falk Richter de voorstelling Nothing Hurts. Anouk en Falk zijn elkaar na die tijd altijd in de gaten blijven houden en bleven gefascineerd door elkaars gelaagde manier van werken, elkaars verschillende uitingsvormen en elkaars drang om te reflecteren op de tijdsgeest.  

Falk Richter studeerde aan de Universiteit van Hamburg onder Jürgen Flimm. Sindsdien is hij een freelance auteur, regisseur en vertaler. Hij presenteerde zijn eerste grote productie Silicon tijdens het Junge Hunde Festival 1996 in Kampnagel, Hamburg.

lees meer >

Dit stuk werd gevolgd door onder andere Martin Crimp’s Attempts on her life (Amsterdam 1997), Trainspotting (Mainz 1997), In the jungle of the cities (Atlanta 1998), Gott ist ein DJ (Mainz 1999), en Nothing hurts (anoukvandijk dc / Kampnagel 1998), welk stuk werd geselecteerd voor het Theatertreffen in Berlijn in 2000, en We come to the river, een opera van Hans Werner Henze, bij de Hamburgische Staatsoper. Van 2000 tot 2003, was hij huisregisseur bij het Schauspielhaus Zürich, waar hij onder andere Die Nacht singt ihre Lieder van Jon Fosse, Polaroids van Mark Ravenhill en A Number van Caryl Churchill regisseerde. Sinds 2006 is hij huisregisseur bij de Schaubühne in Berlijn en maakte in samenwerking met Anouk van Dijk de voorstellingen TRUST (2009) en PROTECT ME (2010).

meer